Kuva: Pasi Kuronen

Turun linnassa järjestät elämäsi juhlat 

Turun linnan jykevien holvikaarien suojissa ja menneiden aikojen arvokkuutta henkivissä juhlasaleissa ja kamareissa on vietetty ikimuistoisia hetkiä jo yli 700 vuoden ajan. Myös tänä päivänä linnan tilat tarjoavat tyylikkään ja upean juhlamiljöön erilaisille juhlille ympäri vuoden.

Turun linna on suosittu perhejuhlien viettopaikka. Linnan upea kirkko on itse asiassa yksi kaupungin kysytyimmistä vihki- ja kastekirkoista. Myös linnan ulkoalueet soveltuvat upeasti esimerkiksi tilaisuuksien vastaanottoa tai onnittelumaljoja varten.

Turun linnassa juhlien järjestäminen on myös vaivatonta, sillä näyttävät juhlatilat eivät juuri koristeluja kaipaa ja esimerkiksi juhlapöydän kukka-asetelmat järjestyvät helposti yhteistyökumppaneidemme kautta.

Turun linnan tilat vuokraa Turun museokeskus. Ravintola- ja tapahtumapalveluista vastaa Sunborn Events. Huipputiimimme ansiosta voimme tuottaa asiakkaillemme unohtumattomia elämyksiä. Olemme käytettävissäsi ideoinnista ja suunnittelutyöstä alkaen aina tilaisuuden loppuun asti.

Valitse mieleisesi tila ja tarjoilut tai anna meidän auttaa Sinua suunnittelussa!

Esimerkkejä linnan juhlien tarjoilusta:

Esimerkki illallispaketista Turun linnassa

Esimerkki on laskettu 100 hengen mukaan ja hinta sisältää alla olevan esimerkkimenun, juomapaketin (alkumalja, kaksi kaatoa talon viiniä ja avec kahvin kanssa), kankaiset pöytä- ja lautasliinat, pöytäkynttilät sekä hovimestarimme toiveidenne mukaisesti tekemän pöytäjärjestyksen ja kalusteiden siirron pöytäjärjestyksen mukaisesti.

Esimerkkimenu:

 • Halstrattua siikaa (L, G)
 • Rapeaa saaristolaisleipää, mehustettua kurkkua ja siianmätimoussea
  ***
 • Prässättyä porsaan poskea (L, G)
 • Tryffelillä maustettua perunakakkua ja tummaa rakuunakastiketta
  ***
 • Vaniljalla maustettua maitovanukasta (L, G)
 • Tyrnifluidia ja suolakinuskia
 • Kahvi/tee

Hinta alkaen 102 €/hlö

Huomioithan, että hinta ei sisällä tilavuokraa ja juhlavahtimestarin palveluita. Tutustu tarkemmin tiloihin ja tilavuokriin täällä »

Keskiaikaiset väen pidot ja keskiaikaiset voudin pidot
Keskiaikaiset pidot ovat elämyksellinen kokemus sekä visuaalisesti että kulinaristisesti. Keskiaikaiset pidot sijoittuvat myöhäiseen suomalaisen keskiajan ja uuden ajan välimaastoon, Juhana-herttuan aikaan vuoteen 1557. Tällöin linnaa remontoitiin ja laajennettiin merkittävästi, muun muassa linnan renessanssikerroksen juhlasalit ovat peräisin tuolta ajalta. Koska kyseessä on rahvaan juhla, ei pöydässä ole rikkoutuvia posliinilautaisia vaan ruoka nautitaan kokonaisilta ruisleiviltä tai päreiltä, jotka toimivat ruokailun lautasina. Tuohon aikaan Pohjolassa syötiin vielä sormin sekä veitsen ja lusikan avulla. Näin teemme myös linnan keskiaikaisissa pidoissa.

Renessanssijuhlat
Renessanssijuhlat Juhana-herttuan ja Katariina Jagellonican seurassa liittyvät aikaan, jolloin linnassa vietettiin loisteliasta hovielämää. Kyseessä on hoviväen juhla ja nähtävillä on monia Katariinan mukanaan tuomia eurooppalaisia hienouksia. Tuolle ajalle tyypillisesti tässäkään juhlassa ei käytetä posliinilautasia vaan lautasen virkaa toimittaa ruisleipä tai päre. Juhlaillallisen aikana saamme kuitenkin tutustua uuteen ihmeelliseen ruokailuvälineeseen – haarukkaan. Haarukkaa käytettiin renessanssiaikana vain Etelä-Euroopan hoveissa ja tämän mullistavan ihmeellisyyden Pohjolaan toi herttuatar Katariina Jagellonica.

Asiakaspalvelu

0300 44550
Puhelun hinta 0,65 €/min + pvm/mpm
sales@sunborn.fi

Turun linnan tilat

Katso tilaesittelyt »